Anoia

Els Socialistes de l’Anoia celebren el seu III Congrés

  • Actualizado:
  • Creado:

Després del Congrés la Federació de l’Anoia del PSC tindrà una executiva renovada amb Francisco Guisado com a 1r Secretari.

Els Socialistes de l’Anoia van estar acompanyats per Salvador Illa, secretari d’organització del PSC i Miquel Iceta, Primer Secr

El passat dissabte, 18 de febrer es va celebrar el III Congrés de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Anoia. La trobada es va efectuar a Igualada, al Museu de la Pell. Van assistir un total de 44 delegats de les diferents agrupacions municipals més diversos convidats.

 

El Congrés va començar amb la benvinguda i obertura a càrrec de Salvador Illa, secretari d’organització del PSC. A continuació es va donar lectura a l’informe de gestió del mandat 2012-2016 a càrrec del 1r Secretari de l’Anoia sortint, Teo Romero. Aquest informe va ser aprovat per la majoria dels delegats.

 

A continuació es va donar pas a la ratificació dels resultats de les eleccions primàries i del nou 1r Secretari de l’Anoia, Francisco Guisado, alcalde d’Òdena. Recordar que en el procés de primàries van presentar-se dos pre-candidats: Salustià Monteagudo, alcalde de Cabrera de Mar i Francisco Guisado. Només el darrer va aconseguir el nombre d’avals necessaris per confirmar la candidatura. En haver només un candidat, aquest automàticament passà a ser la única proposta per 1 Secretari. El Congrés va aprovar per majoria absoluta la proposta de l’alcalde d’Òdena.

 

Seguidament, en Daniel Gutiérrez va exposar les ponències del Congrés. Quatre ponències que indiquen el futur de l’acció dels socialistes de l’Anoia. Els eixos bàsics de les ponències són:

 

Per un nou inici del socialisme a l’Anoia
L’Anoia, un territori per transformar al servei dels ciutadans i ciutadanes
Per una Anoia social i oberta als canvis en la societat.
Un PSC Anoia actiu i dinàmic

 

Després de les aportacions i el debat, les ponències també van ser aprovades pel conjunt de delegats.

 

Com a darrer punt important es va presentar la proposta de la nova Comissió Executiva de Federació, així com d’altres organismes de control i participació en la vida política del PSC Anoia. La nova executiva presenta un alt nombre de cares noves i joves que accedeixen per primera vegada a aquest àmbit de decisió política.

 

D’aquesta manera es fa efectiva la renovació del socialisme a l’Anoia. Els nous membres liderats per Francisco Guisado són en bona part persones destacades per la seva feina en la majoria de les agrupacions socialistes de l’Anoia i que van tenir responsabilitats importants en les darreres eleccions municipals.

 

Dos aspectes destacats de la nova executiva són la baixa edat mitjana, situada als voltants dels 39 anys, i l’amplia representativitat territorial. Està composta per:

- Francisco Guisado. 1 Secretari (Òdena)
- Noemí Trucharte. Vice-primera secretària (Vilanova del Camí)
- Daniel Gutiérrez. Secretari de Política municipal, estratègia i          comunicació (Masquefa)
- Carles Cuerva. Secretari d’organització i finances (Igualada)
- Iolanda Acosta. Secretària de formació i noves tecnologies  (Montbui)
- Clara Casares. Secretària d’Acció Política (Igualada)
- Carlos García. Secretari de desenvolupament sostenible (Vilanova de Camí)
- Elisabet Tamargo: Secretària de Polítiques socials, Igualtat i Cultura (Montbui)
- Josep Palacios. Secretari d’Esports i vocal d’acció política (Montbui)
- Aaron Alcázar. Vocal política municipal (Capellades)
- Quim Roca. Vocal d’organització i finances (Igualada)
- David Manzanera. Vocal formació i noves tecnologies (La Torre de  Claramunt)
- Jordi Gamero. Vocal de desenvolupament sostenible (Tous)

 

La nova Comissió Executiva de Federació va ser aprovada per més del 90% dels delegats.

 

Miquel Iceta, Primer Secretari del PSC Anoia va donar per tancat el III Congrés, esperonant els anoiencs a esdevenir eina de transformació pels veïns i el territori.

Palabras clave: