Anoia

VOLEM TORNAR A POSAR L’ANOIA AL MAPA

  • Actualitzat:
  • Creat:

EL PSC-ANOIA PRESENTA LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT PEL 2015

El PSC-Anoia ha presentat avui les seves esmenes al Pressupost de la Generalitat de Catalunya per l’any 2015, un pressupost que oblida l’Anoia. Per fer la presentació s’ha comptat amb la participació del diputat del PSC al Parlament de Catalunya adscrit a l’Anoia, Sergi Vilamala, i amb Teo Romero, 1r Secretari del PSC-Anoia i alcalde de Santa Margarida de Montbui, acompanyat de Jordi Riba, portaveu del PSC-Igualada, Noemí Trucharte candidata del PSC a l’alcaldia de Vilanova del Camí, i Javier Perellón, regidor a del PSC a Piera.
Així, Teo Romero ha comentat com l’Anoia torna a ser la comarca oblidada per CiU, assolint mínims històrics en inversió (la més baixa dels últims 17 anys, fins on es disposen dades). “Més oblidada que mai” destacava Romero, fent menció al fet que no hi ha cap inversió estratègica ni de futur per la comarca, i que pugui ser un incentiu per crear ocupació. “Ni eix tranversal ferroviari, ni Ronda Sud, ni el polígon de la Zona Franca” mencionava com a projectes totalment oblidats. Així, el PSC-Anoia ha presentat més de 20 esmenes que contemplen: acabar la Ronda Sud, la variant de la B-224 entre Vallbona - Piera – Masquefa, els nous instituts de Vallbona d’Anoia i Piera, el consultori de Cabrera d’Anoia, plans per fomentar l’ocupació i de foment del turisme rural a l’Alta Anoia, continuar el projecte de l’Eix Transversal Ferroviari, la reforma del CEIP Pompeu Fabra de Vilanova del Camí i la nova escola de El Bruc, entre d’altres. Finalment, a preguntes dels periodistes Romero ha destacat que no hi ha suficient sól industrial per grans inversions i que renunciar al polígon de la Zona Franca és un error, a més de demanar que si la Generalitat pagués el seu deute amb els ajuntaments ja seria un gran alleugeriment.
Seguidament ha intervingut el diputat Sergi Vilamala, el qual ha comentat com “són uns pressupostos de consolidació des les retallades més brutals i antisocials, de les quals han estat partíceps CiU al govern i el PP i ERC aprovant els pressupostos”. Així ha comentat que si a Catalunya les inversions cauen un 76 % a l’Anoia cauen un 86%, mostra de la poca sensibilitat cap a territoris que tenen necessitats socials molt importants. És per això que ha reivindicat el paper dels ajuntaments, que cobreixen les necessitats bàsiques de la gent en aquests moments davant l’abandó del govern de la Generalitat. El diputat ha comentat que haurien de ser aquestes les prioritats, les socials, però el govern de Mas ha preferit incrementar el pressupost de la Corporació Catalana de Televisió un 13 % i un 15,59% el pressupost d’ambaixades; no és el moment de fer aquests increments, sinó d’invertir en partides de necessitats socials. “Sembla més interessat en vendre acció de govern que en fer acció de govern” en referència a l’augment de recursos als mitjans públics, de manera que semblen uns pressupostos per resoldre l’embolic on s’ha posar el President i no pas per resoldre els problemes dels ciutadans/es. Ha anunciat que el PSC no votarà a favor dels pressupostos.
 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: