Anoia

Trobada de regidors/es de serveis socials del PSC

  • Actualitzat:
  • Creat:

El passat divendres es va realitzar una trobada de regidors/es de serveis socials, tant al govern com a l’oposició, de diversos municipis de l’Anoia amb la sectorial de Polítiques Socials del PSC, sota el nom de “Serveis Socials ON: preprant les eleccions

La trobada va comptar amb la participació de regidors i regidores de diversos municipis de la comarca amb diversitat de problemes, podent compartir bones pràctiques i experiències tant de l’Anoia com de fora de la comarca. Així, es va comentar com la comarca de l’Anoia, vist l’elevat atur, també té importants problemes socials, i una mostra dels mateixos és la mobilització de les diverses entitats socials de la comarca. Per exemple, es va explicar com en el cas del municipi d’Òdena s’ha tancat el Centre Obert i s’ha tancat una escola bressol, el que suposa reduir l’atenció als infants i joves del municipi, amb les conseqüències que això suposa. Un dels temes que va sortir en el debat va ser la gestió dels Serveis Socials per part del Consell Comarcal, fet que va suscitar la necessitat de proposar millores a la mateixa atenent a la diversitat de tipologies de municipis que han d’atendre. També, es va comentar com el dret d’accessibilitat, és a dir la mobilitat, és un problema per accedir als serveis per part dels municipis amb amples termes municipals i de caràcter rural, la bona pràctica de la gestió del banc d’aliments a Montbui, o com els ajuntaments afronten ajudes per què les families puguin pagar els serveis bàsics (abastament d’aigua, alimentació, calefacció).

Finalment, la diputada Granados va comentar que existeix una situació d’emergència social a la qual el nostre govern de la Generalitat no hi està fent front, per exemple la pobresa energètica. A Catalunya 1 de cada 10 families no pot pagar la factura energètica, i això davant l’hivern és un problema; el govern de la Generalitat va aprovar un decret (recorregut al Constitucional) on només s’hi van poder acollir 800 families, i ara el grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya ha proposat que es faci un decret ben fet per què pugui ajudar a més families.
 

Paraules clau: