Anoia

ELS PRESSUPOSTOS DE MAS PEL 2015 CONFIRMEN L'OBLIT DE L'ANOIA

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Anoia no està al full de ruta de Mas

Davant el projecte de pressupostos presentat pel Govern de la Generalitat ahir dimarts 2 de desembre de 2014, el PSC-Anoia vol fer les següents consideracions:
- L'inversió assignada de 7,1 milions d'euros confirmen com el Govern de la Generalitat de CiU, liderat per Artur Mas, oblida de manera aberrant la comarca de l'Anoia. Així, el 2012 pressupostaven 8,4 milions d'euros, el 2013 es van prorrogar els pressupostos del 2012, el 2014 es van pressupostar 7,8 milions d'euros i ara només 7,1 milions d'euros; tot això davant una mitjana superior als 40 milions d'euros amb el govern catalanista i d'esquerres dels presidents Maragall i Montilla.
- Es preveuen, en les inversions, reurbanitzacions de nuclis a Calonge de Segarra i temes de sanejament a l'Alta Anoia; també seria important que el govern donés recolzament a iniciatives de caire econòmic, com el turisme. L'inversió més alta torna a ser el CAP de Piera, actualment en construcció del qual no han concretat el model de gestió. I inflen el pressupost de la comarca amb inversions de FGC que tenen incidència difusa a la comarca.
- Un pressupost que no inclou cap suport als projectes estratègics de la comarca: ni Eix Transversal, ni Ronda Sud (ni la rotonda de Vilanova ni la 2a fase), ni pel projecte constructiu de la millora de la B-224 entre Vallbona i Piera (ens felicitem que haver demanat l'obra contínuament com esmena als pressupostos hagi tingut el fruït de l'estudi informatiu que ara està en informació pública, ja que continua un dels trams ja executats pel govern de Montilla), ni la nova escola Pompeu Fabra de Vilanova ni cap altre (El Bruc, institut de Vallbona d'Anoia i el de Piera,...), ni llei de barris que té pendents de pagament a moltes comunitats de veïns que ja han fet inversions, ni el consultori local de Cabrera d'Anoia ....
- El PSC-Anoia porta setmanes preparant esmenes, que farem públiques els pròxims dies, per tal que de nou intentar que aquests pressupostos s'aproximin a les necessitats de la nostra comarca, als problemes reals.
 

Paraules clau: